Спиртові дріжджі: типи та особливості

Зміст

Виноробство та самогоноваріння є давнім мистецтвом та вимагає професійного підходу для створення напоїв із цілим ансамблем смаків та ароматів. Правильно обираючи спиртові чи винні дріжді, можна забезпечити головну складову успіху у цій справі. Та які саме дріжджі підійдуть для того чи іншого випадку? Варто дізнатися про це більш детально.

Різновиди дріжджів для виготовлення алкогольних напоїв

Різні види штамів дозволяють забезпечити певний результат. Виділяють кілька різновидів дріжджів:

  • Винні – здатні швидко переробляти цукри фруктового походження, зокрема ті, що містяться у складових вина. Винні штами можуть бути корисними для вироблення рому, коньяку, кальвадосу, хоча не виявляють при цьому значної ефективності.
  • Спиртові – забезпечують найбільший об’єм спирту, виготовлений з перероблених цукрів. Саме тому спиртові дріжджі найбільше підходять для самогону.
  • Кодзі – це особлива культура, що може використовуватися для сировини із значним вмістом крохмалу, зокрема, рису.

Переваги використання спиртових дріжджів

Спиртові дріжджі використовуються для виробництва різних видів алкоголю по всьому світі. За їх допомогою забезпечується незначний час дозрівання браги, а вихід продукти складає приблизно 18%.

У процесі бродіння при використанні спиртових дріжджів відзначається відсутність значної піни. Тому піногасники в даному процесі можуть бути не потрібні. Завдяки тому, що піноутворення не відбувається в значній мірі, надається можливість задіяти весь корисний об’єм ємності.

Варто зазначити, що продукт отримує значні переваги, такі, як чистота браги та збереження натурального аромату. Період зберігання спиртових дріжджів досить тривалий. Придбати якісні дріжджі для самогоноваріння можна на сайті https://hot-rod.com.ua/spirtovi-drizhdzhi/.

На що слід звернути увагу при виборі спиртових дріжджів

Окрім культури при купівлі дріжджів важливо звертати увагу на такі особливості:

  • наявність додаткових ферментів для збільшення життєздатності штаму;
  • наявність у складі регуляторів кислотності сусла;
  • наявність піногасника, що допомагає зменшити до мінімуму кількість вуглекислого газу, що виділяється під час діяльності дріжджів.

Якісний продукт буде містити також повний обсяг азоту, мікроелементів і вітамінів, що стануть поживною складовою для ефективного розмноження колонії. Завдяки так званому турбо-режиму, у якому здатні працювати спиртові культури, для повного ферментування сусла потрібно не більше 3-4 діб, а особливо «швидкі» культури здатні виконати свою роботу за 2 доби.

Дріжджі Hot-Rod мають збалансований склад, що наділяє їх цілим рядом переваг, таких як високоякісне зброджування, швидка ферментація, само освітлення браги по закінченню етапу бродіння, мінімальне утворення альдегідно-ефірних фракцій та багато інших. Обираючи якісний продукт, ви зможете отримати гарантований бездоганний результат у справі самогоноваріння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *