Jacobs Monarch: король серед кави і таємниця його неперевершеного смаку

Якобс Монарх
Зміст

Ця назва відома практично кожному любителю кави. Десятки мільйонів людей по всій планеті розпочинають свій день із чашки гарячого напою саме цього бренду. Чому ж Jacobs Monarch став таким популярним? Це не лише один із найстаріших кавових виробників, а й компанія, що славиться незмінною якістю продукції. Але давайте почнемо із самого початку…

Історія бренду

Розчинна кава ТМ Jacobs Monarch

Почалося все ще далекого 1895 року, коли Йоганн Якобс відкрив свій перший магазин. У якому, крім іншого, продавалася й кава. До цього він працював у двох компаніях, які займалися продажем кави, тому як ніхто інший бачив велику перспективу у цьому напої.

Вже через 12 років Йоганн відкрив завод з обсмаження. Саме тоді з’явилися перші мішки з фірмовим написом Jacobs. А 1913 рік ознаменувався реєстрацією власної торгової марки. Низка світових воєн принесла із собою велику кризу, оскільки на постачання кави було введено ембарго. Але 1945 року 76-річний Якобс із новим ентузіазмом приймається за стару справу. І вже через 10 років торгова марка стає всесвітньо відомою та займає провідні позиції в багатьох кавових рейтингах.

Згодом асортимент суттєво розширюється. Зокрема з’являється й Якобс Монарх, який практично відразу став класикою. Фірмовими зеленими кольорами компанія почала відрізнятися після приєднання до Kraft Foods Ins та створення JDE (Jacobs Douwe Egberts).

Смакові особливості

Зараз Монарх випускається у трьох варіантах.

  1. Зерновий.
  2. Мелений.
  3. Розчинний.

Він є блендом, у якому частка арабіки становить 70%, а робусти – 30%. Така пропорція вважається класичною для блендів, оскільки дозволяє поєднати найкращі смако-ароматичні характеристики обох сортів. Арабіка в такій суміші дає характерну легку кислинку та насичений аромат, а робуста – трохи гіркоти та терпкості. Арабіка поставляється з Бразилії, тому у смаковому профілі можна відчути характерні фруктові та карамельні відтінки.

Зерновий Монарх поставляється у вакуумованих пакетах різного обсягу. Це кава середнього ступеня обсмажування – оптимального для приготування різних кавових напоїв. Для меленого продукту використовується тонкий помел. Він ідеальний для всіх базових методів приготування (турка, кавоварка). Особливо добре з нього виходить еспресо, а також напої з додаванням вершків чи молока. Придбати оригінальний зерновий Jacobs Monarch можна тут.

У розчинному вигляді він належить до категорії найякісніших, тому що виготовляється за методикою сухого заморожування. Ця технологія дозволяє максимально наблизити смакові та ароматичні властивості до натуральних. Вважається, що при її використанні зберігається близько 95% корисних властивостей кави. Включаючи й унікальні ефірні олії, в яких містяться леткі речовини, що формують аромат.

Сублімований Монарх можна також придбати у стіках. Цей порційний формат упаковки є особливо актуальним для тих, хто цінує час і не хоче витрачати його на класичні способи приготування. Тому що приготувати чашку гарячого напою можна лише за кілька хвилин без особливих труднощів. Достатньо висипати вміст у чашку та залити його гарячою водою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *