Як організувати виїздний фуршет. Поради та застереження

кейтеринг та фуршет
Зміст

На різноманітних заходах часто не вистачає легкого перекусу, особливо коли організовують виїзну ділову зустріч або свято. Це весілля на природі, виставки, конференції, дні народження та будь-які масовані збори. Тому така сфера діяльності, як кейтеринг в наші дні має великий попит! Простими словами – це комплекс послуг для організації харчування, обслуговування гостей, оренди обладнання, роботи офіціантів та кухарів в необхідній локації. Можна сказати виїзний ресторан, який смачно нагодує людей у будь-якому місці, а й ще витончено, престижно та гарно зробить подачу, оформлення страв.

Що подають на виїзних заходах? Його основні переваги

Вечірка на якій не заведено сидіти за столом й називається фуршет, а також це дуже зручний варіант для проведення свят та важливих зустрічей. Такий формат ведення заходу передбачає дружню та веселу атмосферу та неформальне спілкування. Вся їжа та напої розташовані на столах з вузькими стійками, а гості можуть підходити та обирати на свій смак все, що заманеться. Коли сидиш за столом коло спілкування обмежене, також присутня скутість рухів. А на виїзних вечірках гості можуть вільно пересуватись, підійти до необхідної людини та не привертають до себе уваги, коли потрібно вийти зі столу, у результаті почувають себе комфортніше.

Багато людей вирішують замовити виїзний фуршет в спеціалізованих агенціях та економити свій час й енергозатрати. Це безпечно, компанія буде гарантувати високу якість продуктів, а готувати їх будуть професійні кухарі, тому страви смачні та корисні. Для ділової зустрічі ви знімаєте з себе велику відповідальність, та можете сконцентруватись на робочих процесах. Якщо це свято, то його організатор може просто насолоджуватись ним та веселитись, а не стояти за столом та нарізати бутерброди й постійно слідкувати за подачею страв.

Велика увага на фуршеті, звичайно надається їжі. Традиційно готують холодні закуски невеликих розмірів. Їх завжди дуже гарно та незвично подають, а іноді зовнішній вид звичайної страви просто вражає, тому так й хочеться все спробувати. Як правило, до меню фуршету входять наступні блюда:

  • Невеличкі пиріжки з різною начинкою бажано печені.
  • Різноманітні м’ясні або рибні рулети.
  • Міні-шашлички з овочів, риби, птиці, телятини чи свинини.
  • Пісочні кошики чи тарталетки з ікрою або салатом.
  • Брускета та канапе.
  • Млинці з солодкою або солоною начинкою.
  • М’ясні та овочеві тарілки.
  • Свіжі овочі, фрукти та ягоди.
  • Легкі сандвічі або бургери.

Крім закусок звичайно можна замовити витончені страви. Наприклад, фаршировану рибу, запеченого поросяти або баранчика. Такі блюда обов’язково обробляють та їх подача порційна.

Необхідний широкий асортимент напоїв. Вода, соки, компоти, морси, кава, чай. До речі на фуршетах дуже популярні коктейлі, особливо коли їх готує під замовлення професійний бармен. Вони мають бути, як алкогольними, так й безалкогольними.

Обов’язково продумайте солодкий стіл. В кінці вечері чи обіду гості забажають десерт. Це різноманітні маленькі тортики, круасани, кекси, тістечка, печиво, кейк-попси та багато іншого.

Продумуючи меню, враховуйте, що всі люди різні та їх смакові побажання також. Якщо гість вегетаріанець, а на столі тільки м’ясні закуски та начинки він піде голодний та навпаки. Наявність смачних безалкогольних напоїв дуже важливе, коли людина взагалі не п’є їй залишиться тільки вода. Тому стіл повинен бути різним та задовольнити усіх запрошених. Не забувайте про кількість гостей, краще замовити трішки більше страв, щоб усі смачно поїли. Хтось може з’їсти пару закусок та йому цього достатньо, а для інших треба значно більше.

Головні застереження для фуршету

Спеціалізовані меблі. Для таких вечірок звичайних столів недостатньо. Щоб всі закуски помістились та мали гарний вигляд потрібні спеціальні стійки.

При плануванні заходу на природі потурбуйтесь про захист гостей від опадів, комах, палючого сонця. Також місце проведення повинно бути просторим, щоб люди не штовхали один одного біля столів, а вільно рухались.

Навіть, якщо це фуршет, наявність посуду дуже необхідна. Для кожного мінімум по дві тарілки, келихи чи стакани для напоїв, серветки й краще взяти з запасом. Одноразовий посуд також підходить, все залежить від пафосу та престижності заходу.

Без офіціантів не обійтись. Вони накладають страви, слідкують за гостями та столом, своєчасно прибирають сміття.

Дуже важливе музичне оформлення, наявність легкої музики тільки надасть шарму вашому заходу, коли це гучне свято можна влаштувати розважальну шоу-програму.

Роблячи висновок фуршет – це складана та відповідальна справа, яку найкраще делегувати професіоналам у цій сфері та замовити кейтеринг. Для того, щоб ваш захід мав стильний та сучасний вигляд, потурбуйтесь про його оформлення. Можна встановити гарні стійки, накрити столи елегантними скатертинами, дуже популярно поруч зі стравами ставити невеличкі букети квітів чи інші ненав’язливі прикраси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *