Як працюють неодимові лазери в косметології та що врахувати при виборі?

Як працюють неодимові лазери в косметологіїта що врахувати при виборі?
Зміст

У сучасній косметологічній сфері застосовується для проведення процедур високотехнологічна апаратура, в тому числі й обладнання лазерної терапії. Одним із таких видів приладів є неодимові лазери – за посиланням https://buybeauty.com.ua/katalog/aparati-kosmetologichni/apparaty-lazernoy-terapii/ представлені популярні надійні моделі. Лазери генерують електромагнітні хвилі у вигляді спрямованого сфокусованого пучка світла.

Неодимові лазери часто позначаються абревіатурою ND:YAG. Вона розшифровується як алюмо-ітрієвий гранат – кристал, активований іонами неодиму. Саме цей кристал і виробляє лазерне випромінювання.

Лазери цього типу бувають імпульсними та постійного випромінювання. Для косметологічних цілей використовуються імпульсні прилади, а устаткування постійного випромінювання застосовують у промисловості.

Принцип роботи косметологічного неодимового лазера полягає у вибірковому нагріванні та руйнуванні світлом. Світло з заданою довжиною хвилі здатне вибірково впливати на «мішені», наприклад, зони з підвищеною пігментацією, та видаляти її. Нагрівання буквально «підриває» пігмент, перетворює його на дрібні часточки. Подрібнені часточки поглинаються імунною системою, потрапляють у лімфу, а далі з її потоком виводяться з організму.

Які завдання виконує неодимовий лазер у косметології?

Таке обладнання дає змогу здійснювати чимало процедур:

  • Позбавлення від судинних утворень: червоних плям, судинних сіточок й т.д.
  • Усунення зайвої пігментації: веснянок, пігментних плям (в тому числі вікових), слідів акне, анатомічну гіперпігментацію.
  • Видалення татуювань, перманентного татуажу.
  • Покращення стану шкіри. Карбоновий пілінг, який проводиться за допомогою лазера, значно поліпшує тон і фактуру шкіри, прибирає зморшки. Також пілінг дозволяє виправити проблему надмірної жирності шкіри, появи акне, нерівного рельєфу.

У роботі з судинними утвореннями забезпечуються добрі результати після відповідної кількості сеансів, яка підбирається індивідуально.

Під час видалення татуювань та перманенту можна добитися чистої шкіри уже за 1 – 2 сеанси, однак тут багато що залежить від складу штучного пігменту, глибини його залягання й ряду інших чинників. Як правило, може знадобитися від 2 до 12 відвідувань, з огляду на кожен конкретний випадок. В процесі може відчуватися деякий дискомфорт, та він зводиться до мінімуму завдяки сухому охолодженню.

Карбоновий пілінг є безболісним, займає небагато часу, може проводитися у будь-яку пору року й підходить для людей різного віку. Найкращі результати отримуються, якщо клієнт дотримується рекомендованого догляду за шкірою після процедури.

На що звернути увагу, обираючи обладнання?

Спочатку слід визначитися з потрібною потужністю. Щоб якісно видалити перманентний татуаж та татуювання, оптимальний діапазон складає від 3 до 10 Вт. Доречно обирати апаратуру з довжиною хвилі у 532 або 1054 нм. Саме така довжина найкраще поглинається пігментами фарб для тату. Довгоімпульсні варіанти підходять для видалення судинних утворень, короткий імпульс – вдалий вибір для усунення тату й природної пігментації. Також необхідно впевнитися, що прилад оснащений системою охолодження. Під час роботи він нагрівається, й без охолодження може швидко вийти з ладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *