5 порад для успішного пошуку роботи

Зміст

Пошук роботи – це не завжди стрес та невдача. Варто замислитись, чому одним людям вдається швидко знайти нову роботу, а інші місяцями і навіть роками намагаюся це зробити, але безрезультатно. Секрет у тому, щоб правильно підготуватися до пошуку та зробити усі необхідні кроки, які наведені нижче у цій статті. Саме тоді сайт з вакансіями стане для вас вдалим місцем для пошуку нової та бажаної роботи.

Резюме

Важливим аспектом підготовки є складання резюме. Зробити це абияк можуть дозволити собі лише професіонали, які вкрай затребувані на ринку праці, та за якими стоїть ціла черга з роботодавців. Усім іншим же можна порадити підійти до питання складання резюме відповідально. У ньому мають обов’язково бути викладені причини, через які роботодавець захоче обрати саме цього, а не іншого кандидата серед сотень таких же спеціалістів.

Властивості якісного резюме:

  • педантичність;
  • ретельність;
  • інформативність;
  • структурованість;
  • відсутність помилок.

Об’єм резюме не повинен перевищувати двох аркушів. Саме на них доведеться вмістити найважливішу інформацію, яка буде цікава роботодавцю.

Пошук роботи одночасно у кількох джерелах

Не варто зупинятися лише на одному сайті, де представлені вакансії. Краще скористатися кількома сайтами, звернутися до рекрутингової агенції та центру зайнятості. Не потрібно обмежуватись лише своїм регіоном, а варто звернути увагу і на інші міста та навіть країни. Дехто з людей повністю змінювали своє життя у позитивну сторону, коли знаходили вакансію своєї мрії у іншій країні.

Також варто було б переглянути відповідні групи у соціальних мережах, попитати друзів та знайомих та скористатися врешті-решт старим способом, купивши газету з вакансіями.

Для спеціалістів у різних сферах регулярно проводяться конференції, семінари, виставки, відвідуючи які можна знайомитись із корисними людьми та майбутніми роботодавцями.

Чим більше пропозиції, тим краще

Варто розсилати принаймні кілька десятків пропозиції своєї кандидатури на день. Вірогідніше за все, зі ста відправлених резюме знайдеться 1-2 позитивних відгуки та запрошення на співбесіду.

Не варто боятися відмов, адже більшість гарних вакансій супроводжуються високою конкуренцією і це нормально.

Підробіток буде плюсом

У той час коли претендент намагається знайти роботу зі стабільною оплатою та за бажаною спеціальністю, він може найнятися на підробіток. Не потрібно відмовлятися від такого шансу, бо запасені кошти зазвичай швидко закінчуються. А наявність грошей навпаки робить людину не такою залежною та дає змогу шукати саме ту вакансію, де пропонуються найліпші умови. Одним з найкращих варіантів підробітку сьогодні є фріланс.

Не варто втрачати час

Тим часом поки йде пошук роботи, варто зайнятися своєю освітою, підвищуючи професійні знання та навички, а також здоров’ям та сім’єю. Коли роботу буде знайдено, цим речам може приділятися набагато менше часу, тому варто ловити момент.

Пошук роботи в інтернеті на сайті компанії Fillin

Одним із варіантів для пошуку роботодавця чи навпаки персоналу є компанія Fillin. Вона співпрацює з претендентами, пропонуючи їм різноманітні вакансії, та з компаніями по аутсорсингу, лізингу, аутстафінгу та масовому підбору працівників. Тому щоб пошук бажаної роботи не був довготривалим, варто одразу звернутись до професійної платформи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *