Боул – яскравий приклад правильного харчування

Зміст

Вченими доведено, що азіати в цілому мають менше проблем з серцем і судинами та довше живуть, ніж європейці. І пов’язано це насамперед з культурою харчування. Для азійців трапеза це не тільки насичення шлунку будь-якими стравами, а процес очищення як тіла, так і душі. 

Східні практики вчать, що здоров’я людини – це гармонія між тілом, душею і свідомістю. Можливо і нам треба взяти на озброєння досвід азійців по виваженому ставленню до свого харчування. Хоча останнім часом все більше українців переходить на правильний спосіб життя, здорове харчування і доставка боулів у Львові має попит. 

Що таке боул?

Боул – це страва, яка доводить, що корисна їжа може бути й смачною. Є відомості, що страва боул прийшла до нас з Гаваїв. Перші поселенці на островах особливо не роздумували, що готувати і як. Вони брали доступні продукти, такі як рис, овочі, морепродукти, водорості, нарізали й подавали у глибоких мисках. Саме від способу подачі у мисці (bowl) і виникла назва страви. 

Боул – це збалансована страва, де за основу береться корисна крупа. Зазвичай це:

  • кіноа;
  • бурий або коричневий рис;
  • булгур.

А зверху викладаються окремо нарізані додаткові інгредієнти: 

  • овочі;
  • м’ясо;
  • птиця;
  • риба;
  • морепродукти;
  • яйця;
  • фрукти та інші.

І у фіналі виходить тарілка, яку б будь-який дієтолог назвав би “тарілкою здоров’я”. Така страва містить вкрай необхідні макроелементи: білки, вуглеводи, жири. І мікроелементи: вітаміни та мінерали. 

Користь від вживання боулу для кращого самопочуття

Наше тіло і мозок – це як машина, яка тим краще працює, чим найякіснішим паливом її заправляють. І їжа – це і є паливо для нашого організму. І те, що ми їмо, безпосередньо впливає на роботу внутрішніх органів і систем людини. Недаремно шлунково-кишковий тракт називають другим мозком. 

Страви східної кухні, такі як боул, забезпечують організм необхідною кількістю калорій, енергією та поживними речовинами. До складу правильно приготованого боулу входять продукти, які містять:

  • Складні вуглеводи – джерело енергії, яка вкрай необхідна тілу і мозку, щоб нормально функціонувати;
  • Білки – будівельний матеріал, який потрібен для росту і регенерації клітин, допомагає правильному обміну речовин;
  • Жири – теж вкрай потрібні організму у невеликій кількості. Вони допомагають засвоюватися вітамінам і мінералам, які поступають в організм разом з харчовими продуктами;
  • Клітковина – покращує роботу травної системи, сприяє схудненню, знижує рівень холестерину і цукру у крові. 

Люди, які регулярно харчуються боулом з овочами й морепродуктами, менше хворіють на серцеві хвороби, мають струнку фігуру та більш активні й життєрадісні. Tomatina пропонує своїм клієнтам спробувати неймовірний Чікен салат боул, який складається з соковитого м’яса курки власного виробництва, кус-кусу, сиру халумі та мікс салату. А заправлена вся ця краса ніжним вершковим соусом з авокадо. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *