До риби, м’яса, навіть як самостійна страва — гарніри є частинкою будь-якого нашого прийому їжі. Зібрали 5 цікавих варіантів, які заслуговують бути на столі щодня! Бо швидкі у приготуванні та смачні.
А на сайті можете замовити ребра та м’ясо для пікніку, коли сидіти вдома уже набридло. Нехай ваш пікнік стане справжнім відпочинком, бо підготовку можна делегувати !Fest Доставці.
- Тортильї
Змішайте 1 склянку пшеничного борошна та 1 склянку кукурудзяного борошна. Додайте 0,5 ч.л. солі, 2 ст.л. вершкового масла. Поступово вимішуйте тісто та додавайте теплу воду. Додавайте воду, поки тісто не стане еластичним, не буде прилипати до поверхонь та рук.
Розділіть тісто на 8 частинок, скачайте в кульки та залиште «відпочити». Розкачайте кожен шматок у тонесенький коржик та обсмажуйте на добре розігрітій сковороді без олії з обох сторін.
2. Спаржева квасоля
300 г спаржевої квасолі (свіжої чи замороженої) відваріть 5 хв у киплячій воді, перекиньте на сито, аби стекла зайва волога. На розігріту сковороду влийте 2 ст.л. олії, додайте квасолю, 2 нарізаних зубчики часнику, чайну ложку кунжуту, посоліть, підсмажте при перемішуванні 5-10 хв. Тоді влийте 2 ст.л. соєвого соусу та смажте ще 5 хв.
3. Картопляний фондан
2-3 великі картоплини помийте, почистьте, наріжте у формі циліндрів висотою 4-5 см. У сковороді розігрійте оливкову олію з вершковим маслом, обсмажуйте на великому вогні картоплю з усіх боків, додавши кілька зубчиків часнику та гілочку тим’яну. З усіх боків має з’явитися золотава скоринка, тоді додайте 100 г вершкового масла та обсмажте на помірному вогні.
Тоді долийте склянку води (або бульйону) в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте картоплю на маленькому вогні 20-30 хв. Уже після тушкування посоліть і поперчіть, посипте зеленню.
4. Пюре з зеленого горошку та шпинату
150 г шпинату та 150 горошку (обидва інгредієнти можуть бути свіжі чи заморожені) залийте невеликою кількістю води та проваріть 10-15 хв до м’якості. Додайте пучок дрібно порізаного базиліку, посоліть, поперчіть, влийте столову ложку оливкової олії. Перебийте пюре у блендері. Якщо пюре занадто густе, додайте більше води.
5. Запечені баклажани
Баклажани помийте, наріжте тонкими смужками. Посоліть, поперчіть, додайте 2 зубчики часнику (треба пропустити через прес), 100 г сметани. Добре перемішайте, аби спеції та сметана були розподілені між усіма шматочками. Розкладайте на змащений олією пергамент і відправляйте запікатися до розігрітої до 180°C духовки на пів години.
Гарніри, страви на компанію, різні види м’яса, риби та солодощів відшукаєте на сайті https://www.fest.delivery/. Іноді простіше замовити доставку й не хвилюватися про смаки й десяток компонентів та спецій. А якщо вже маєте гарніри з добірки, ребра та набори для пікніка їх доповнять ідеально.