Топ-5 видів ролів, які 100% сподобаються

Зміст

Японська кухня славиться своїм різноманіттям та використанням лише свіжих продуктів. Саме тому вона набула такої популярності у світі. Лише найкращі харчові продукти, які дарує вода та земля, гідні честі опинитися на японському столі. Найпопулярнішими стравами японської кухні без перебільшення можна назвати суші та роли. Сушисти закладу Моносуші пропонують спробувати велике різноманіття ролів у Львові

Незалежно від того, чи ви є завзятим цінителем ролів, чи тільки робите перші кроки у знайомстві з дивовижним світом японської кухні, різноманіття смаків та текстур азійських смаколиків не залишає байдужим нікого. Це не просто їжа, а ціле мистецтво, де кожен інгредієнт є важливим та максимально вписується в загальну збалансовану смакову гаму. 

Роли з рисом всередині

Роли, де рис знаходиться всередині, а норі зовні – є найбільш визнаними ролами в японській кухні. Не дивлячись на свою простоту, така страва є втіленням вишуканості та заслуговує на особливу увагу. 

  • Хосомакі – головною складовою є рис, приготований за всіма правилами. Шар рису обгортається листом норі, які разом створюють ідеальну комбінацію м’якості і хрусткості. А свіжості страві додає мононачинка, чи то свіжа риба, авокадо або огірок. Це просте, але гармонійне поєднання дає змогу насолодитися виразним смаком кожного з інгредієнтів. 
  • Футомакі – це вже більш насичені роли, які на відміну від хосомаків і більші за розміром, і містять більше інгредієнтів у складі начинки. Варіантів начинки може бути безліч, тому головною особливістю футомакі є те, що кожен може вибрати рол, який йому до вподоби. 

Роли, де норі ховається всередині

Перевернуті роли, або уромакі, відрізняються особливою зовнішньою привабливістю та багатством смаків. Гадаємо, що всі ви знайомі з найпопулярнішими у світі ролами Філадельфія та Каліфорнія, які і є яскравими представниками перевернутих ролів. 

  • “Філадельфія” – стала справжнім атрибутом будь-якої вечірки чи просто посиденьками з друзями. Простий, та водночас елегантний мікс з ніжного вершкового сиру, малосоленого філе лосося й хрумкого огірка сподобається будь-кому. Перший рол Філадельфія був приготований у 1980-х роках у Північній Америці. Назву цей рол отримав від однойменного сиру Філадельфія, який є одним з обов’язкових компонентів начинки. 
  • Класичний рол “Каліфорнія” складається з наступних інгредієнтів: рис, м’якуш авокадо, крабове м’ясо та водорості норі. Замість риби тут використовується ікра летючих риб, яка прикрашає шар рису. 
  • Дракони – це теж один з видів уромакі, який характеризує творчий підхід до приготування страви. Вперше рол Дракон з’явився в Японії у другій половині 20 століття. Назву рол отримав внаслідок зовнішньої імітації з тілом дракона. Складається рол з рису, водорості норі, риби та овочів. 

А спробувати смачні та поживні роли можна в закладах Моносуші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *