Легкий рецепт рагу з м’ясом та овочами

Зміст

Рагу входить до меню багатьох ресторанів та буквально перекладається, як «привертати апетит». Такий переклад точно відповідає суті, адже страва дійсно дуже смачна та ароматна. Проте не кожна хазяйка знає, як має відбуватися приготування рагу, щоб воно мало найкращі смакові якості. Для цього потрібно не тільки підібрати певний перелік інгредієнтів, але й правильно приготувати їх в єдиній страві.

Основні інгредієнти рагу

Ця страва готується із м’яса та овочів з підливою. У якості м’ясної складової може використовуватись:

  • птиця;
  • риба;
  • дичина;
  • свинина;
  • яловичина;
  • баранина.

Класичний набір овочів може виглядати по-різному. Наприклад, в Ірландії це:

  • картопля;
  • цибуля;
  • кмин;
  • петрушка.

Прекрасно додавати у рагу і гриби, і моркву, і баклажани.

Рагу по-українськи

Ця страва схожу за рецептом на принцип приготування страв в Ірландії, коли всі інгредієнти беруть у однаковій кількості. В Україні ця страва, як правило, сезонна. Влітку, коли доступне великий асортимент свіжих овочів, вона виходить найсмачнішою. Українське рагу – це теж рагу з м’ясом та овочами, що має наступні складові:

  • м’ясо (может бути обсмаженим або ні);
  • картопля;
  • морква;
  • кабачки.

Іноді у страву добавляють баклажани, гриби, солодкий перець. Інші інгредієнти, наприклад, цибуля, соуси, томати є відокремленням від національної традиції, проте вони безперечно можуть покращити смак страви.

Простий рецепт рагу з м’ясом та овочами

Класичний рецепт дуже смачного рагу з м’ясом та овочами маю досить багато інгредієнтів проте і безперечний смак. М’ясною складовою цього рагу є свинина. Її потрібно взяти 0,5 кг. Також знадобляться:

  • кабачки 1 шт;
  • картопля 1 кг;
  • перець болгарський 3 шт;
  • морква – 2 шт;
  • томати – 4 шт;
  • часник – 5 зубків;
  • пекучий перець (не обов’язково) – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт;
  • томатна паста – 5 столових ложок;
  • петрушка так кріп за смаком;
  • олія рослинна;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • мелений коріандр;
  • лавровий лист.

Етапи приготування

  • М’ясо нарізати невеликими шматочками та обсмажити на сковороді із додаванням олії.
  • Очистити та порізати цибулю та натерти моркву. Додати їх до м’яса та протушкувати 5-7 хвилин.
  • Порізати кабачок, картоплю та томати маленькими кубиками. Додати все у загальну посудину, в якій буде готуватися рагу та перемішати між собою.
  • Очищений від насіння перець нарізати кубиками, часник подрібнити на тоненькі пластинки. Обсмажити впродовж двох хвилин на сковороді, потім додати томатну пасту та тушкувати ще кілька хвилин.
  • Перекласти всі обсмажені інгредієнти в загальну посудину, посолити, додати чорний мелений перець, лавровий лист та 400 мл води.
  • Закрити посудину кришкою поставити на вогонь, а коли страва закипить, зменшити вогонь до мінімального та тушкувати 40-50 хвилин до загустіння соусу.
  • Додати петрушку та кріп, нарізані досить мілко, та ще протушкувати 3-5 хвилин. Виключити вогонь.

Після цього страва готова і її можна куштувати. Можна додати (на окремих тарілках) в рагу сметану. У такому випадку смак вийде вершковим та більш ніжним.

Використовуючи цей простий рецепт, можна готувати рагу як на свято, так і у якості повсякденної страви. Його смак напевне оцінять всі члени сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *