Вченими доведено, що азіати в цілому мають менше проблем з серцем і судинами та довше живуть, ніж європейці. І пов’язано це насамперед з культурою харчування. Для азійців трапеза це не тільки насичення шлунку будь-якими стравами, а процес очищення як тіла, так і душі.
Східні практики вчать, що здоров’я людини – це гармонія між тілом, душею і свідомістю. Можливо і нам треба взяти на озброєння досвід азійців по виваженому ставленню до свого харчування. Хоча останнім часом все більше українців переходить на правильний спосіб життя, здорове харчування і доставка боулів у Львові має попит.
Що таке боул?
Боул – це страва, яка доводить, що корисна їжа може бути й смачною. Є відомості, що страва боул прийшла до нас з Гаваїв. Перші поселенці на островах особливо не роздумували, що готувати і як. Вони брали доступні продукти, такі як рис, овочі, морепродукти, водорості, нарізали й подавали у глибоких мисках. Саме від способу подачі у мисці (bowl) і виникла назва страви.
Боул – це збалансована страва, де за основу береться корисна крупа. Зазвичай це:
- кіноа;
- бурий або коричневий рис;
- булгур.
А зверху викладаються окремо нарізані додаткові інгредієнти:
- овочі;
- м’ясо;
- птиця;
- риба;
- морепродукти;
- яйця;
- фрукти та інші.
І у фіналі виходить тарілка, яку б будь-який дієтолог назвав би “тарілкою здоров’я”. Така страва містить вкрай необхідні макроелементи: білки, вуглеводи, жири. І мікроелементи: вітаміни та мінерали.
Користь від вживання боулу для кращого самопочуття
Наше тіло і мозок – це як машина, яка тим краще працює, чим найякіснішим паливом її заправляють. І їжа – це і є паливо для нашого організму. І те, що ми їмо, безпосередньо впливає на роботу внутрішніх органів і систем людини. Недаремно шлунково-кишковий тракт називають другим мозком.
Страви східної кухні, такі як боул, забезпечують організм необхідною кількістю калорій, енергією та поживними речовинами. До складу правильно приготованого боулу входять продукти, які містять:
- Складні вуглеводи – джерело енергії, яка вкрай необхідна тілу і мозку, щоб нормально функціонувати;
- Білки – будівельний матеріал, який потрібен для росту і регенерації клітин, допомагає правильному обміну речовин;
- Жири – теж вкрай потрібні організму у невеликій кількості. Вони допомагають засвоюватися вітамінам і мінералам, які поступають в організм разом з харчовими продуктами;
- Клітковина – покращує роботу травної системи, сприяє схудненню, знижує рівень холестерину і цукру у крові.
Люди, які регулярно харчуються боулом з овочами й морепродуктами, менше хворіють на серцеві хвороби, мають струнку фігуру та більш активні й життєрадісні. Tomatina пропонує своїм клієнтам спробувати неймовірний Чікен салат боул, який складається з соковитого м’яса курки власного виробництва, кус-кусу, сиру халумі та мікс салату. А заправлена вся ця краса ніжним вершковим соусом з авокадо.